רשלנות רפואית ברפואת שיניים

כולנו הולכים בתדירות כזו או אחרת אל רופא השיניים ורובינו לא באמת מבינים בתחום, משמע לא יכולים לחוות דעה כאשר הרופא מאבחן מצב כזה או אחר, או ממליץ על הליך כזה או אחר. אי לכך כאשר טיפול השיניים מוביל לנזק, לרובינו לא ברור כיצד להתמודד ובטח שקשה לקבוע האם אכן מדובר ברשלנות רפואית. מה עושים? יש לפנות אל עו"ד שבקיא בתחום רשלנות רפואית ואם ניתן, לעו"ד שמחזיק בניסיון ספציפי בייצוג מקרים בתחום, כיוון שכל נישה רפואית מצריכה התמחות מעט שונה.

רשלנות רפואית ברפואת שיניים

בחינת הרופא הסביר

יש לא מעט הליכים לכאורה פשוטים אשר נוגעים לתחום רפואת השיניים. הליכים כגון סתימה, טיפול שורש, עקירה, שיקום הפה, יישור שיניים וכדומה. לרוב ההליכים זוכים לאחוזי הצלחה מאוד גבוהים, אך לא חסרים מקרים בהם הטיפול אינו צולח, או יותר מכך מסתבך. האם כל אי הצלחה שווה רשלנות רפואית? לא! רשלנות רפואית נבחנת בהתאם לתוצאות בחינת הרופא הסביר. משמע כל עוד רופא השיניים העניק טיפול שמיישר קו עם הסטנדרטים הרפואיים ובאופן שמצופה ממנו, הרי שהוא לא יימצא אשם. אינכם בטוחים שזה המקרה? התייעצו עם עורך דין רשלנות רפואית שבקיא ברפואת השיניים.

דוגמאות לרשלנות

ציינו שכל רופא שיניים צריך להעניק טיפול מקצועי כמצופה ממנו. למה הכוונה – מה באמת מצופה מרופא? ובכן לפני כל הליך רפואי מצופה מרופא שיניים שיקבל את הסכמת המטופל, ורק לאחר שהוא העניק הסבר מקיף אודות סך החלופות והסיבוכים האפשריים. בנוסף, מצופה שהוא יישר קו בהתאם לסטנדרטים הנורמטיביים וכמובן שלאחר מתן הטיפול יש צורך שהרופא יעקוב כראוי אחר אופן ההחלמה ואיכות התוצאה. להלן דוגמאות לרשלנות בתחום: מתן חומר הרדמה בכמות לא נכונה, הפסקת ההליך הרפואי בשל חוסר תקציב מצד המטופל, המלצה על הליך רפואי שלא לצורך, אי מעקב אחר זיהום שהתפתח בתום הטיפול הרפואי וכדומה.

חשיבות סוג ההתמחות

כידוע, תחום רפואת השיניים בנוי מתתי נדבכים, כך שרופא אשר מומחה בשיקום הפה אינו בהכרח מומחה בהלבנת שיניים, ורופא שמומחה בטיפול שורש אינו בהכרח מומחה באורתודנטיה. כיצד כל זה פוגש את תחום הרשלנות הרפואית? ובכן בהנחה ורופא השיניים העניק טיפול בו הוא אינו מתמחה ובאותה נשימה הטיפול כשל והוביל לנזק, הרי שכל עוד רופא השיניים לא טרח לידע את הלקוח שהטיפול חרג מתחום ההתמחות שלו, הרי שללא ספק ישנה עילה לתביעה משפטית.

הליך איסוף החומר

בהנחה ואכן עברתם טיפול שיניים, אכן נגרם נזק ואכן התעורר חשד לרשלנות רפואית, יש לפנות אל עורך דין ואף כמה שיותר מהר כך עדיף. מדוע? כיוון שישנה חשיבות יתרה לאסוף את סך העדויות במהירות האפשרית. מכאן שעורך דין יסייע להבין מה עליכם לתעד ולאסוף ובעת הצורך גם יסייע לשחרר את החומר הרצוי, בהנחה ותתקלו בחוסר שיתוף פעולה. מבקשים לדעת מה יש לאסוף? רשומה רפואית, תיעוד הטיפולים השונים, בדיקות מקדימות, מעקב בתום ההליך וכדומה.

החלטה מושכלת

אין זה סוד שטיפול שיניים אינו זול, ועל כן אנשים שעברו טיפול שיניים לקוי לא תמיד ששים להגיש תביעה, ולו בשל המחשבה על ההוצאה הנוספת. אי לכך טוב לדעת שאין צורך לשלם לעורך הדין מכיסכם, אלא הוא גובה את שכרו כאחוז מסך הפיצוי. בנוסף גם אין צורך להמר, כי כל עוד עורך הדין מקצועי, הוא לא ימהר לצאת למשפט לפני שיחשוב שהצדק עמכם. על מה כן יש לשלם? על בדיקת רופא מומחה.