גישור להורות משותפת – מתי ומי זקוק לזה

גישור הורות משותפת הוא תהליך המסייע להורים שנמצאים בהסכם מסוג זה ומערכת היחסים ביניהם עומדת להסתיים, לבסס תוכנית לשיתוף באחריות ובטיפול בילדיהם. הגישור משמש כדי להקל על תקשורת, משא ומתן והסכמה בין הורים בסביבה ניטרלית ומבוקרת. 

במהותו, גישור הורי משותף הכרחי כדי להקל על תקשורת אפקטיבית, לצמצם עימותים ולבסס הסדר הורות שיתופי המשרת את טובת הילדים. הוא מספק תהליך מובנה המסייע להורים לעבוד יחד כדי ליצור תוכנית שמתאימה לנסיבות הייחודיות של משפחתם ולצרכים המתפתחים.

מתי נכון לעשות את זה? 

פרידה: כאשר ההורים מחליטים לא להיות בקשר ביניהם. הם צריכים לבסס תוכנית כיצד ילמדו יחד את ילדיהם בהמשך. גישור יכול לעזור להם ליצור תוכנית הורות המתארת הסדרי משמורת, לוחות זמנים לביקורים ואחריות קבלת החלטות.

מצבי עימות גבוה: גישור חשוב במיוחד במצבי קונפליקט גבוה שבהם התקשורת בין ההורים מתוחה. מתווך ניטרלי יכול לעזור להפחית מתחים, להנחות את השיחה ולהבטיח שלשני ההורים תהיה הזדמנות להביע את דאגותיהם ונקודות המבט שלהם.

גמישות והתאמה אישית: הגישור מאפשר להורים להתאים תכנית הורות למצבם הייחודי ולצורכי ילדיהם. גמישות זו יכולה להוביל להסדרי הורות משותפת יעילים יותר המתחשבים בטובת הילדים ובלוחות הזמנים והיכולות של ההורים.

שימור מערכות יחסים: גישור הורות משותף נועד לשמור על קשר הורות שיתופי, המטיב עם הילדים בכך שהוא מאפשר להם לשמור על קשר עם שני ההורים. הסכם מתוקשר יכול לטפח סביבה חיובית ותומכת יותר עבור הילדים.

צמצום הליכים משפטיים: גישור יכול לעזור להורים להימנע ממאבקים משפטיים ארוכים ויקרים בכך שהוא מאפשר להם לפתור את חילוקי הדעות שלהם מחוץ לבית המשפט. זה יכול לחסוך גם זמן וגם כסף.

מיקוד ממוקד בילד: הגישור שם את טובת הילדים בראש סדר העדיפויות. המגשר מסייע להורים להגיע להסכמה שתעדף את צרכי הילדים ומצמצם את ההפרעות בחייהם.

צרו קשר עם oro הורות משותפת >>>