כשאנחנו הולכים אל רופא שיניים, אף אחד מאיתנו לא חושב, שהוא יקבל טיפול שיניים כושל, שמשהו יכול להשתבש. אך לצערנו הרב, זה יכול לקרות ולא פעם זה אכן קורה. חשוב שאנחנו נדע מה יכול להשתבש וכיצד אפשר להתמודד עם זה.
רשלנות של רופאי שיניים
כמו הרבה מאוד רופאים, גם רופאי שיניים רבים נוטים לטעות לא פעם במסגרת הטיפול שהם מעניקים למטופלים שלהם. אנחנו יכולים למצוא סדרה ארוכה שכוללת טעויות של רופאים בטיפולי שיניים, טעויות שיכולות לגרום נזק משמעותי לטווח הקצר או לטווח הארוך.
לפני שאנחנו נסקור כאן את כל הטעויות וכיצד ניתן להתמודד איתן, חשוב להדגיש, לא כל מקרה של טעות היא בהכרח רשלנות. באופן טבעי, לעיתים יכול הרופא לבצע טעות שנובעת ממצבים מסובכים שהתגלו רק בשלבים מאוחרים יותר או כתוצאה מכך שיש לו מידע חסר. מקרים של רשלנות, הם כאלה שהרופא לא נקט בגישה הנכונה, המצופה ממנו במסגרת הטיפול וכן שהוא נקט בגישה חסרה מתוך כוונה, מתוך התנהלות רשלנית במודע.
אילו טעויות יכולים לעשות רופאי שיניים?
אבחון לא נכון
טעות קלאסית של הרבה רופאים ובפרט רופאי שיניים. אבחון לא נכון של בעיה, אבחון חסר, כלומר מצב בו הרופא מאבחן בעיה רק בחלק מהשיניים, אבחון חלקי, כלומר, אבחון של הבעיה אך לא באופן מלא שלה.
שימוש בחומרים לא נכונים
דוגמא לכך זה חומר הרדמה או חומרים אחרים שהמטופל עלול להיות רגיש להם, אך בגלל שהרופא לא בירר זאת קודם, הוא כן משתמש בהם, מה שעלול ליצור בעיה רפואית או חלילה מוות.
טיפול לא נכון
יכול להיות שהרופא ידע לאבחן את הבעיה בצורה נכונה, אך הוא לא יטפל בה כמו שצריך. למשל, בטיפול שורש במקום לנקות את כל האזור הוא יעשה את זה באופן חלקי או לא יעשה את זה כלל. זה יכול להיות מאוד בעייתי.
הוראות לא נכונות
גם כאשר הרופא מסיים את הטיפול, ייתכן והוא יבצע טעויות. למשל, אם הוא לא יספק למטופל שלו את ההוראות הנכונות, מה שעלול להרוס את כל הטיפול שהוא ביצע.