נחירות בלילה הן רעש מעצבן שיכול להפריע לשינה של אנשים. זה קורה כאשר שרירי הגרון מתכווצים ואינם מסוגלים לייצר מספיק אוויר לנשימה. זה גורם לאדם לנשום יותר מדי אוויר, מה שגורם לנחירות. ישנם טיפולים שונים לנחירות כמו שימוש במסכה מיוחדת או בפיה רחבה. חשוב לציין כי נחירות מאובחנים על ידי רופא או מומחה בתחום השינה. אם אתה נוטל תרופות למצב, זה עלול להשפיע על הנשימה שלך וכך לא תוכל לשמוע נחירות דרך האף. אם אתה סובל מדלקות אוזניים שקטות, עליך לעבור בדיקה יסודית על ידי הרופא שלך אשר יקבע את חומרת התסמינים ויקבע אבחון בהתאם. נחירות קשורות גם למחלות אחרות כמו: התקף לב שבץ מוחי או סרטן מחלת ריאות, כמו אסטמה ואמפיזמה.
במקרה שאתה סובל מנחירות ואין לך חשש שמדובר במשהו רציני, כדאי לדעת:
נחירות אינן בטוחות או קבועות. עם זאת, ברוב המקרים, הנחירות יחלפו ברגע שתפסיק לישון והרופא שלך ירשום תרופה במיוחד למטרה זו. בימינו יש גם תרופות הקיימות בשוק. הם כוללים: מלטונין, שהוא הורמון השומר על הגוף שלך ער ומקדם שינה. זה עוזר בשליטה בנחירות. האזן למוזיקה, שעוזרת לך להירדם מהר יותר ולהישאר ישן יותר במיטה או אפילו האזן למוסיקה בעבודה להרגיע את הגוף והנפש.
איך עוד כדאי לטפל בנחירות בלילה?
כמה מהדרכים לטיפול בנחירות הן: לימוד הסימפטומים. נחירות הן סימפטום של דום נשימה בשינה. זוהי חסימה או חסימה של דרכי הנשימה עקב קריסה זמנית בשרירי הגרון ובדרכי הנשימה. בדרך כלל, נחירות מתרחשות כאשר נצבר יותר מדי גזים במעברים הצרים של הגרון עקב השמנת יתר, השמנת יתר ידועה בשם דום נשימה חסימתי בשינה (OSA). אדם עם OSA ינחר יתר על המידה, ולעתים קרובות יפיק צליל "נחירה" נשמע. נחירות הן סימן לדום נשימה בשינה ויש לטפל בהן על ידי הרופא. אנשים רבים אינם מבינים שהנחירות שלהם עשויות למעשה להיות חלק מהפרעת שינה חמורה יותר הנקראת דום נשימה חסימתי בשינה (OSA). על פי הערכות, מצב חדש זה משפיע על אחד מכל ארבעה ילדים ושניים מכל חמישה מבוגרים. אם אתם מתקשים לישון בלילה, חשוב לפנות לרופא כדי שניתן יהיה לבצע אבחנה ותוכלו ללמוד כיצד להפיק את המרב מהשינה שלכם בצורה בריאה.
קראו עוד באתר נשימה בריאה>>>