ביופסיית חרוט, הידועה גם כקוניזציה, היא הליך כירורגי הכולל הסרה של פיסת רקמה בצורת חרוט מצוואר הרחם. הליך זה מבוצע בדרך כלל כדי לאבחן ולטפל בתאים לא תקינים או בגידולים סרטניים בצוואר הרחם.
ניתן להמליץ על ביופסיית חרוט במקרים בהם בדיקת פאפ או בדיקת סקר צוואר הרחם אחרת גילתה תאים לא תקינים. תאים אלה עלולים להיות טרום סרטניים, כלומר יש להם פוטנציאל להפוך לסרטניים אם לא יטופלו. במקרים מסוימים, ביופסיית חרוט יכולה להיות מומלצת גם כדי לאבחן או לטפל בסרטן צוואר הרחם.
לאתר של מומחה לגניקולוגיה יעקב בורנשטיין >>>
בדיקה חשובה לגילוי מוקדם של סרטן
ההליך מבוצע בדרך כלל בהרדמה כללית, כלומר המטופל ישן במהלך ההליך. פיסת רקמה קטנה בצורת חרוט מוסרת מצוואר הרחם באמצעות אזמל, לייזר או לולאת חוט מיוחדת. הרקמה שהוסרה נשלחת לאחר מכן למעבדה לניתוח כדי לקבוע אם קיימים תאים חריגים או גידולים סרטניים.
לאחר ההליך, המטופל עלול לחוות התכווצויות או אי נוחות קלה למשך מספר ימים. בדרך כלל מומלץ להימנע מקיום יחסי מין ולהשתמש בטמפונים במשך מספר שבועות לאחר ההליך כדי לאפשר לצוואר הרחם זמן להחלים.
בעוד שביופסיית חרוט יכולה להיות דרך יעילה לאבחן ולטפל בתאים חריגים או בגידולים סרטניים בצוואר הרחם, היא אינה נטולת סיכונים. במקרים נדירים, ההליך עלול לגרום לדימום יתר, זיהום או נזק לצוואר הרחם.
תבחנו את הטיפול הנכון עבורכם
חשוב לאנשים לדון בסיכונים וביתרונות הפוטנציאליים של ביופסיית קונוס עם הרופא שלהם כדי לקבוע אם זו הבחירה הנכונה עבורם. נשים בהריון או מתכננות להיכנס להריון צריכות לדון גם בהשפעה הפוטנציאלית של ההליך על יכולתן להרות או לשאת הריון עד תום.
בסך הכל, ביופסיית חרוט יכולה להיות כלי חשוב באבחון וטיפול בתאי צוואר הרחם חריגים או גידולים סרטניים. עם טיפול ומעקב נאותים, אנשים רבים מסוגלים להחלים לחלוטין מההליך ולשמור על בריאות צוואר הרחם הכללית שלהם.