שחיקת שיניים – למה זה קורה ואיך מתמודדים עם זה

לא הרבה אנשים מודעים לכך, אך שחיקת שיניים היא אחת התופעות הרווחות באוכלוסייה. למעלה משלושים אחוז מתמודדים עם בעיה זו. זה יכול לגרום לנזק משמעותי, לאורך זמן בלסתות ובשיניים, מה שידרוש גם טיפול ממושך על מנת שיהיה ניתן לטפל בבעיה.

שחיקת שיניים, זה מצב בו הלסתות מתחככות זו בזו, נסגרות, ואפשר לומר אפילו ננעלות, מה שמוביל לכך שהשיניים מתחככות אחת בשנייה ונשחקות עם הזמן. חשוב לציין, מדובר בתופעה רווחת בקרב כלל האוכלוסייה, אך בעיקר בקרב צעירים שעושים זאת הרבה פעמים מבלי שהם מודעים לכך.

יש הסבורים שהסיבות לכך הן פיזיולוגיות בלבד, אך במקרים רבים זה נובע דווקא מסיבות אחרות, סיבות של מתח, חרדה, פחד וכדומה. צריך להדגיש, אנשים שחורקים שיניים, שוחקים אותם, יכולים לשים לב לכך כשזה קורה, מאחר וזה משמיע רעשים שונים. זו גם הסיבה, שהרבה מאוד הורים שמים לב לכך כאשר ילדיהם עושים זאת, והם מבקשים מהם לחדול.

מעבר לכך, הרי ששחיקת שיניים עלולה להוביל למצב של שיניים שבורות וסדוקות, כאבים, רגישויות וכן לסדקים שיכולים להופיע במצבים שונים, כולל בכתרים וסתימות.

עוד נקודה חשובה שצריך להדגיש, הרבה פעמים שחיקת שיניים מתבצעת בשינה, לכן גם מאוד קל להבחין בה, מאחר והרעש נשמע בדממה.

איך מתמודדים עם התופעה

ברגע שמבחינים שמתבצעת שחיקת שיניים, למשל אצל ילדים, הרי שיש לפנות אל מעבדות שינה בשביל לבדוק ממה זה נובע, אפשר גם לפנות למטפלים מקצועיים בשביל לוודא האם מדובר בעניין נפשי או רק בעניין פיזי, וכמובן יש לפנות אל רופא שיניים, הן בשביל לקבל טיפול בשיניים עצמם והן בשביל לקבל מענה, למשל, אמצעים שונים שניתן להשתמש בהם בזמן השינה.

חשוב להדגיש עוד, שחיקת שיניים יכולה להתבצע גם במהלך היום, למשל, בקרב אנשים שעובדים במקצועות שדורשים הרבה מאוד ריכוז. במקרה כזה, הדרך לטיפול בבעיה היא למצוא כלים אחרים כיצד להתמודד עם הסיטואציה, למצוא דרכים איך לשמור על ריכוז, מבלי לגרום נזק לשיניים וללסתות, לאורך זמן.