פעם כשהיינו צעירים, יכולנו לזכור את מספרי הטלפון של החברים הכי טובים שלנו, בעל פה. גם יכולנו לדעת מתי אנחנו צריכים להתייצב לראיון עבודה מבלי הצורך לרשום את הדבר ביומן האלקטרוני, וזכרנו את ימי ההולדת של האנשים שאנחנו אוהבים בלי שהרשת החברתית תזכיר לנו בכל פעם.
אבל ככל שאנחנו מתבגרים הזיכרון שלנו הולך ויורד ביכולות שלו, כמו גם שככל שהעולם הופך מתקדם או מתוחכם יותר מבחינה טכנולוגית – כך אנחנו פחות משתמשים בזיכרון על מנת לזכור מספרים, תאריכים, שמות, דרכים ושאר נתונים.
כיום יש אחוז גבוה של אנשים שסובלים מירידה ביכולת הזיכרון בעוד שמדובר ביכולת קוגניטיבית חשובה מאוד עבור ההישרדות שלנו.
אז איך מטפלים בבעיות זיכרון?
בתחילה יש לבצע אבחון אצל מומחים שיוכלו לבדוק האם מדובר בבעיה נוירולוגית אמיתית או בבעיה שנובעת מגיל מבוגר או שמא מדובר בהפרעות קשב וריכוז שיכולות להיראות כמו בעיות בזיכרון. לאחר האבחון כדאי להתחיל טיפול מתאים, החל מטיפול ברפואה משלימה עד לטיפול תרופתי כמובן באמצעות אבחנה וייעוץ של רופא.
לאחר האבחנה ואם התגלה כי יש בעיות זיכרון – חשוב לתרגל כל הזמן את הפעילות המוחית על ידי משחקי זיכרון ממש כמו משחקי קופסא של הילדים. פתרו תשחצים, נסו לקרוא יותר להגיע להרצאות ובכך לשפר את היכולות הקוגניטיביות שלכם.
חשוב לדעת שבאמצעות קינסיולוגיה – שיטת טיפול הידועה גם כקינטיקה אנושית, אפשר לשפר את הזיכרון משום שמדובר במחקר של המוח של הגוף ושל הנפש. כך אפשר לנקוט בשיטות שיקום החל מספורט עד ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה ושאר שיטות לחיזוק הזיכרון.
למידע נוסף וייעוץ פנו אלינו – ענת אפרת.