מי זכאי לשירותי סיעוד?

טיפול בבן משפחה סיעודי כרוך בהוצאות כספיות גבוהות כך שנרצה לפעול למיצוי מלא של כל הזכויות שלנו. שירותי סיעוד ניתנים במסגרת חוק הסיעוד כאשר היקף השירות נקבע על פי מספר נקודות הזכאות. את שירותי הסיעוד מספקות חברות שמתמחות בתחום ומעסיקות מטפלים (גברים ונשים) בפריסה ארצית (למשל נטלי שירותי רפואה) . המטפל מגיע אל ביתו של המטופל ומסייע לו בביצוע פעולות תחזוקת הבית, היגיינה אישית, ליווי לקופת חולים או למועדון גיל הזהב ועוד. 

איך מחשבים את הזכאות?

גמלת סיעוד ניתנת למבוטחים בביטוח הלאומי שחצו את גיל הפרישה כאשר הזכאות מחושבת על פי מידת התלות, כושר התפקוד וגובה ההכנסה. ניקוד גבוה יינתן במקרים של תלות מלאה בזולת והכנסה נמוכה. במקרים בהם חלה החמרה במצב לאחר ביצוע הבדיקה וקביעת היקף הזכאות, אפשר וכדאי להגיש בקשה לבדיקה חוזרת. 

איך מקבלים שירותי סיעוד שלב אחר שלב

  1. הגשת תביעה לגמלת סיעוד
  2. ביצוע מבחן תלות
  3. חישוב הניקוד
  4. קבלת תשובה (אישור או דחייה)
  5. קביעת היקף של שירותי סיעוד

שירותי סיעוד פרטיים

אם אתם זקוקים לסיוע מידי חברות סיעוד מציעות שירות של מטפלים סיעודיים עוד בטרם התקבלה תשובה מהביטוח הלאומי. כדאי לפנות אל אחת מחברות הסיעוד ולברר מול אופציה של טיפול במסגרת פרטית. אם יש למטופל ביטוח סיעודי פרטי – זה הזמן להגיש בקשה למימוש הפוליסה. 

תנאים בסיסיים לזכאות לגמלת סיעוד

על מנת לקבל שירותי סיעוד במסגרת הביטוח הלאומי עליכם להיות תושב/ת ישראל, לחצות את גיל הפרישה שקבוע בחוק, להתגורר בבית או בבית דיור מוגן (לא בבית אבות או מרכז סיעודי / גריאטרי), לא לקבל גמלה אחרת מהביטוח הלאומי ולעמוד במבחן ההכנסות. אם אתם עומדים בכל תנאי הבסיס הגישו תביעה לגמלת סיעוד ותיענו בהתאם. 

מעוניינים לדעת על כפתור מצוקה? הקליקו על הלינק